Livia

Vår avelshona heter Supercat Livia. I stamtavlan återfinns främst amerikanska linjer. Hennes mamma Kelkat Karen Coco Nadeshiko är visserligen en import från Japan men ursprunget är från USA. Pappa Mainstreet High Spirit är importerad från USA.

Livia är en social, aktiv, mysig och pratglad liten tjej. Hon spinner så fort man rör vid henne och gillar att mysa under filten hos en i soffan. När hon inte tar det lugnt så är det full fart och hennes namn är inte valt av en slump utan hon är en livlig liten rackare! Hon brottas och busar gärna med sin dubbelt så stora lekkompis Nero eller leker med någon av sina leksaker. En storfavorit är att jaga ett buntband upp för klätterträdet, ta det i munnen, hoppa ner från trädet och släppa det framför ens fötter med lite uppfordrande bjäbbande, så att proceduren kan upprepas!

Hälsomässigt är hon en dröm att äga. Hon har inga besvär med de typiska problemen som känslig mage och torr nos utan hon har snarare en plåtmage som tål både det ena och det andra! Båda hennes föräldrar har hunnit bli några år gamla och är friska och sunda så risken att hon bär på något genetiskt fel är liten. Konstitutionsmässigt är hon korrekt byggd med bra vinklar och rejäl benstomme

Hennes kanske största fördel utseendemässigt är hennes långa muskulösa kropp med bra tyngd. Hon är något högre bak än fram och har markerade skulderblad. Det tillsammans med det något sänkta huvudet och svansen ger ett rörelsemönster som påminner om gången hos de större vilda kattdjuren. Utöver det har hon stora, uttrycksfulla ögon, medelstora rundade öron och kraftigt nosparti och haka. Hennes profil är även den bra och bakhuvudet och nacken är något utöver det vanliga. Hon har en silkeslen och härlig päls med ljust guldglittrande grundfärg och stora vackra rosetter i olika bruna nyanser. Dessutom har hon en ljus mage och insida på benen. Allt som allt ger detta tillsammans med hennes karismatiska personlighet en snygg look och ett fantastiskt uttryck som inte lämnar någon oberörd!

Tack Lone på Supercat för min älskade lilla tjej!