Nyheter
2008-08-17

Grattis på födelsedagen!

Livia fyllde två år den 12:e augusti och vi passar på att gratta i efterskott samt uppdatera hur det går med magen. Hon börjar mer och mer se ut som en padda och bebisarna utövar avancerad gruppgymnastik i magen. Stackars Livia är ganska trött nu och hon ser nog fram emot förlossningen lika mycket som jag. Nu är det inte långt kvar...

2008-08-07

Det sparkar!

Det sparkar och buffar och lever i Livias mage! Hon ligger så snällt och myser och låter mig hålla handen länge, länge på hennes mage. När hon väl har slutat att spinna och bräka mjukt så känner man hur det försiktigt petar och knuffas där inifrån. Helt fantastiskt! Det ska bli så roligt att se vilka som göms där inne!

Trots att hon vilar och sover mycket nu, är hon ändå inte sen med att vilja följa med på promenad när vädret tillåter. Bilden är tagen på en av våra promenader.

2008-07-22

Hurra!!!

Livia är dräktig och vi väntar bebisar i slutet av augusti! Den stolta fadern är snyggingen Cliff, som inte bara kan skryta med superkontraster för att vara 7 år gammal utan han är även slutgiltigt fritestad från HCM, vilket vi är jätteglada för och sätter stort värde på! Fotot här till höger är nytaget och visar en flirtande Cliff i gröngräset!

Vi är överlyckliga över att vår älskade Potta äntligen är dräktig och gör knappt annat än att försiktigt stryka henne över magen och tala om för henne hur duktig hon är! Kattuppfödning är en väldigt tidskrävande hobby!

2008-04-22

Livias stamtavla

Nu har vi äntligen lagt upp Livias stamtavla fem generationer bakåt. Bara att börja släktforska alltså!

Ni missar väl inte heller att galleriet blir kontinuerligt uppdaterat med nya foton av lilla fröken!

2008-01-28

Planer, planer

Nu är det bestämt att Livia ska få åka och möta våren och kärleken på varmare breddgrader. I mars får hon resa till Cliff i Skåne igen och så hoppas vi att hon är med på noterna den här gången. Om söta fröken låter sig charmas så hoppas vi på ungar till senvåren.

Läs mer om Cliff och vad vi förväntar oss av kombinationen, som vi tror mycket på, under Kattungar.

2007-12-29

Nytt galleri!

Nu lanserar RetroCat sitt nya galleri! Du hittar det under galleriknappen i menyn. Om du inte ser någon skillnad beror det på att din webbläsare inte stöder JavaScript.Vi har fyllt ut galleriet med lite nya bilder för att fira! De flesta bilder finns nu även i wallpaper-format som passar att användas som till exempel bakgrundsbild på din dator. Varje bild har även fått bildinformation med datum för fototillfället och en liten kommentar.

2007-12-02

Livia var jätteduktig på Kattens Dag

Livia uppförde sig fint på Kattens Dag på Fyra Tassar och drog uppmärksamheten till sig! Till en början ville hon inte sitta instängd i buren när det hände så mycket spännande saker utanför och hon försökte på alla vis att ta sig ut ur buren och klagade högljutt för alla som gick förbi och kikade på henne. Men sedan lugnade hon ner sig och tog det hela med ro.
Besökarna kunde rösta vilken katt de tyckte bäst om och Livia kom på en andraplats, slagen av en liten bedårande huskattunge!

2007-11-28

Livia visas på Kattens Dag

På söndagen den andra december, första advent, kommer vi att visa upp Livia på Fyra Tassar, som ligger i Tornbyområdet i Linköping, från klockan 11 och framåt. Kom gärna förbi och hälsa på oss om ni är intresserade av att kika närmare på bengaler eller är speciellt intresserade av att hälsa på Livia på nära håll.

2007-11-12

I brist på andra nyheter...

... så uppdaterar vi hemsidan med lite nya bilder! Livia ställer alltid upp som modell och levererar den ena posen bättre än den andra, så galleriet har fått sig en uppfräschning. Matte tackar fröken för ett väl genomfört modelljobb och fint samarbete och ser fram emot nästa fotosession!

Visst är hon väl fotogenique?

2007-10-29

Nähä, inte nu heller!

Livia är envis och vill tydligen inte bli mamma. Men nästa gång, då ska vi lyckas! Hoppas vi...

Planerna för när nästa försök blir av är inte riktigt klara ännu, men kika gärna in här igen om ett tag!

2007-10-08

En lång väntan...

Livia är hemma igen och nu är det bara att vänta och se om det blev något den här gången. Om några veckor borde vi veta mer, men vi hoppas och håller tummarna redan nu! Läs mer på Kattungar. Hör gärna av dig redan nu per mail till karolina@retrocat.se om du är intresserad av en liten luddboll från RetroCat.

2007-09-28

Livia vs. Cliff part II

Det visade sig att Livia tyvärr inte blev dräktig och vi försöker igen och hoppas att det ska gå bättre den här gången! Hon är åter igen i Skåne på dejt och påstår att Skåne är bättre på sommaren! Nu blåser det alldeles för mycket för hennes smak... Dessutom verkar hon mer intresserad av sin pappa i rastgården bredvid än den hanen vi har sett ut åt henne. ;-) Det är inte lätt att vara avelshona! Fortsättning följer!

2007-09-08

Är hon dräktig tro?

Nu har Livia varit hemma igen i några veckor och vi väntar förväntansfullt på några tecken på att hon är dräktig. Det som hittills har konstaterats är att hon äter som en häst och sover som en gris! Vi håller tummarna för att hon ska lägga på sig på bredden snart.

2007-08-08

Livia är på dejt!

Livia är på semester i Skåne och dejtar snyggingen Back To Basics Sir Cliff. Om allt går som planerat väntas det kattungar i oktober. Vi på RetroCat ser med stor spänning fram emot resultatet! Om du är intresserad av en unge ur denna kombination så hör gärna av dig per mail till karolina@retrocat.se.

2007-07-28

Äntligen är hemsidan klar!

Efter mycket slit finns äntligen katteriet RetroCat på nätet. Vi är en liten uppfödare av rasen bengal och har kattungar då och då. Jag hoppas att ni får en trevlig stund här på vår sida och titta gärna in snart igen!

2007-06-23

Livia fick Ex1 på utställningen i Linköping

Livia har varit på sin första utställning och var jätteduktig. Lite rädd och nervös, men det är inte så konstigt. Hon gick som junior och fick en fin bedömning och blev Ex1 i sin klass.