Bengalen

Bengalkatten är kanske främst känd för sitt otroligt vackra utseende men som bekant är inte utseendet allt. De har också en härligt lättsam, vänlig och okomplicerad personlighet. En bengal är en aktiv, nyfiken, lekfull och social katt, precis som de flesta andra korthårskatter. De vill gärna vara med där det händer saker och är positiva till det mesta. De har oftast en stark vilja och det är inte speciellt svårt att förstå vad de vill eftersom de gärna pratar. Speciellt om de vill påpeka att de har blivit orättvist behandlade!

Generellt sett fungerar bengalen utmärkt ihop med andra djur och barn. Deras sociala och aktiva sätt kräver att de blir aktiverade för att må bra och inte bli understimulerade. Förutom lek och gos med matte eller husse mår de allra flesta bengaler bäst om de har en kattkompis att busa med. Förutom vetskapen att båda katterna mår bra är det garanterat underhållande att se dem jaga varandra, busa och brottas!

Mer information om bengalen som ras och historik finns på rasringarna för bengal, Bengal Cat Club Sweden och Bengalkatten.